Oświadczenie majątkowe – Skarbnik Solca nad Wisłą

Facebook / Solec nad Wisłą

Ewa Małgorzata Sikorska – Skarbnik Miasta i Gminy Solec nad Wisłą.

2022. Pani Skarbnik ma około 625 tysięcy oszczędności (współwłasność małżeńska).

2023. Oszczędności wzrosły do kwoty 934 tysiące 500 zł.

2022. Pani Skarbnik ma dom o wielkości 100 metrów – wycenia na 200 tysięcy.

2023. Nic się nie zmieniło

2022. Gospodarstwo rolne – niecałe 6,5 h z którego wartość ocenia na około 93 tysiące.  Przychód z gospodarstwa to nieco ponad 35 tysięcy zł. Dodatkowo Pani Skarbnik dostała odszkodowanie za wykup działki pod drogę w wysokości ponad 70 tysięcy.

2023. Wartość gospodarstwa wzrosła o niecałe 10 tysięcy a przychód o ponad 2 tysiące.

2022. W UMiG Solec nad Wisłą – Pani Skarbnik zarobiła – 142 933 ,29 zł (dochód). Dodatkowo dieta z sądu 106,66 zł,  zlecenie z PZU – 142,02 zł. I jeszcze CKZiU – około 56 tysięcy.

Pani Skarbnik w oświadczeniu nie podała konkretnych kwot dla UMiG  i CKZiU – zsumowała je. Dochód z UMiG poznaliśmy dzięki odpowiedzi na wniosek o informację publiczną.

2023. Pani Skarbnik ponownie wpisała łączny dochód z gminy i CKZiU – 207 tysięcy 109,06 zł. Więcej o niecałe 10 tysięcy niż w ubiegłym roku. Podobne kwoty są z umowy zlecenia i z sądu.

Pani Skarbnik posiada też BMW X1 z 2015 roku i starszego Volkswagena.

Wspieraj MojeLipsko – pomóż nam się rozwijać

Nasza ankieta

Jak często korzystasz z Paczkomatów?

5 Komentarzy

1. Wskażcie jeden, choćby jeden argument, pozyskane środki zewnętrzne unijne na wiążącą inwestycję, która powstała dzięki inicjatywie tej Pani. Ja nie doszukałem się. Tylko polski ład.Te środki dostały i pozostałe gminny. A tu takie pieniądze w skali roku. Burmistrz podobnie. Nie kłóci się to z tym co dają w zamian?